V tednu od 19. do 23. 9. 2022 je potekal že 21. evropski teden mobilnosti, ki kot tradicionalna evropska pobuda spodbuja lokalne skupnosti k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov.

Pomen slogana »Potuj trajnostno« smo spoznali v sklopu projekta »Gremo peš s kokoško Rozi«, kjer smo teden dni beležili prihode učencev v šolo. Cilj projekta je bil ozavestiti učence in njihove starše o pomenu hoje, kolesarjenja in uporabe javnega prevoza.

Poleg izvedbe tega projekta so odšli učenci 1., 2. in 3. razreda v Žalec, kjer so si ogledali predstavitve in sodelovali v delavnicah na temo evropskega tedna mobilnosti. Učenci so poslušali knjižničarko pri pripovedovanju zgodbe o medvedku, ki je želel opraviti kolesarski izpit, se preizkusili v vožnji s skirojem med stožci, risali s kredami prometne znake in vozila po asfaltu, preizkusili so se v različnih načinih gibanja, v pomoči slepim in slabovidnim pri gibanju v prometu, si ogledali vozila, pripomočke, opremo gasilcev in policistov, spoznali njihov način dela in prisluhnili njihovim napotkom.

Več fotografij si oglejte tukaj.