Erasmus+

PREDSTAVITEV PROJEKTA ERASMUS+  20-22 / STAY HEALTHY. ENJOY LIFE.

V šolskem letu 2020/2021 se je naša šola vključila v mednarodni projekt Erasmus+, z naslovom Stay healthy. Enjoy life. (Ostani zdrav. Uživaj življenje), ki traja dve leti. V projekt so vključene poleg naše šole, šole iz Grčije, Španije, Romunije in Turčije, tako bodo učenci s sovrstniki iz omenjenih držav navezali stike, izmenjali znanja, poglede in ideje. Splošno znano je, da dobro počutje (fizično, čustveno, v odnosih) močno vpliva na naše delo in tako tudi na učno kapaciteto učencev ter posledično na njihove rezultate. Zato so glavni cilj projekta izboljšati tako fizične, kot tudi čustvene in socialne navade udeležencev projekta, posledično izboljšati odnose in učne rezultate ter preprečevanje razvoja različnih odvisnosti. Projekt je razdeljen na pet tem:

  1. Aktivnosti na prostem za boljše življenje
  2. Osnove zdrave prehrane
  3. Vpliv športa na kakovost življenja
  4. Čustveno zdravje
  5. Socialna integracija skozi fizično aktivnost

V okviru teh tem bo potekalo več različnih aktivnosti, med poukom, pred ali po pouku, nekaj pa bodo učenci opravili tudi v svojem prostem času samostojno. V obdobju dveh let je načrtovanih tudi pet srečanj (v vsaki državi organizira srečanje gostujoča šola), ki pa so zaradi trenutne epidemiološke situacije prestavljena in bomo aktivnosti izvajali virtualno. Vsakega srečanja v tujini se bo lahko udeležila skupina učencev kjer bodo spoznali svoje vrstnike, gostujočo državo, druge jezike, predvsem pa bodo sodelovali v aktivnostih vezanih na posamezne tematske sklope.

 

 

 

Koordinatorica projekta: 

Jasmina Vršnik       

 

PREDSTAVITEV

 

To smo učitelji in učenci sedmih in osmih razredov, ki tesneje sodelujemo pri projektu.

Učenka Katja Jazbinšek iz 7.c je zaslužna, da je nastal kratek predstavitveni video vseh nas, s katerim smo se tudi predstaviti partnerskim državam:

https://youtu.be/CQ6kN248Veg

                                                                

marec 2021
PTSČPSN
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« Feb   Apr »