Spoštovani starši, skrbniki,

OŠ Žalec in obe podružnični šoli POŠ Gotovlje in POŠ Ponikva smo se v sodelovanju z občino Žalec pridružili akciji »Gremo peš s kokoško Rozi«. Akcija »Gremo peš« je del projekta Evropski teden mobilnosti, ki vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom. Namen aktivnosti kokoška Rozi je spodbuditi osnovnošolce, da v šolo prihajajo na trajnosten način (peš, s kolesom, s skiroji, z javnimi prevoznimi sredstvi …) – izmed naštetih predvsem spodbujati hojo. Cilj aktivnosti Gremo peš s kokoško Rozi je sprememba potovalnih navad osnovnošolcev v smeri trajnostne mobilnosti, zmanjšanje motoriziranega prometa v okolici šol, zmanjševanje okoljskih obremenitev, spodbujanje gibanja otrok, krepitev zdravja otrok. Obenem jih vzgajamo in izobražujemo v aktivne in odgovorne državljane, ki se bodo zavedali pomena in prednosti uporabe trajnostnih potovalnih sredstev za potrebe ohranjanja kakovosti okolja in krepitve lastnega zdravja. (Ministrstvo za infrastrukturo, 2021)

Ob podpori Ministrstva za infrastrukturo v okviru projekta LIFE IP CARE 4 CLIMATE – LIFE17 IPC/SI/000007in Ministrstva za okolje in prostor v okviru Sklada za podnebne spremembe ga bomo izvedli tudi na naši šoli.

Akcijo bomo izvajali en teden in sicer od četrtka, 16. septembra 2021 do srede, 22. septembra 2021. Več si lahko preberete tukaj.

Gradiva si lahko ogledate na spodnji povezavi:

https://drive.google.com/drive/folders/1xsM4M5PTP_Nqt5rZFl8hQ5prtvB_DiYT?usp=sharing