Aktualna obvestila

Dan brez telefona-poskusi tudi ti…

Naša šola se v okviru projekta NJZ pridružuje dnevu brez telefona in sicer pod geslom

25.11. DAN BREZ TELEFONA-DAN ZA POGOVOR V ŽIVO

                     EN LEP 5D DAN VAM ŽELIMO

 Družina naj si vzame čas zase – brez telefona…

Evropski teden zmanjševanja odpadkov

Kot Ekošola in Zdrava šola bomo sodelovali od 16. do 24. novembra v mednarodnem projektu Evropski teden zmanjševanja odpadkov. Koordinatorja za Slovenijo sta Gospodarska zbornica Slovenije in Ministrstvo za okolje in prostor.

Sodelovali bomo z naslednjimi aktivnostmi:

  • Seznanimo učence s pomenom evropske akcije ETZO, z aktivnostmi na šoli in v širši javnosti.
  • V tem tednu je jedilnik za šolske obroke sestavljen brez uporabe živil v embalaži za enkratno uporabo.
  • Seznanimo učence s kampanjo Imam svojo vrečko, opozorimo na pomen manjše uporabe plastike v gospodinjstvih.
  • Ozavestimo učence o problemu kopičenja odpadkov zaradi prevelike uporabe embalaže.
  • Raziskujemo okoljske probleme in iščemo rešitve zanje: ravnanje z odpadki, ločeno zbiranje v šoli in doma, odpadek kot surovina za nov izdelek v industriji in doma, uporaba naravnih virov za pridobivanje surovin in energije, divja odlagališča.
  • Izdelamo  novoletno dekoracijo in smrečico iz odpadne embalaže.
  • Informacije o ETZO prikažemo na šolski TV.

Obenem vas obveščamo, da poteka akcija zbiranja papirja, baterij in kartuš skozi celo šolsko leto.

Mentorici projektov Ekošola in Zdrava šola.

Zadnji dogodki

Zaključek zbiralne akcije hrane za živali

Dobrodelno akcijo zbiranja hrane za živali smo zaključili tako, da smo na predpraznični dan obiskali živali v zavetišču Zonzani in jim poklonili zbrano hrano. Ponovno smo pokazali, da smo veliki ljubitelji živali. Naj več povedo fotografije …

Saša Bratina in Brigita Krulec, mentorici šolske skupnosti

Slovenski tradicionalni zajtrk

Tudi letos smo bili učenci in učitelji I. OŠ Žalec vključeni v projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. To je dan slovenske hrane, ki izpostavlja predvsem pomen lokalne hrane. Zjutraj smo se zbrali ob skupni mizi, kjer so nas pričakale tradicionalne slovenske dobrote: kruh, mleko, maslo, med in jabolko. Z veseljem smo jih pojedli nato pa smo se pogovorili še o pomenu zajtrka v okviru naših prehranjevalnih navad, o pomenu uživanja doma pridelane hrane ter o pomenu čebel za človeka in naravo.

Projekti

znak_bienala_PIKA5

ekosola2

zdrava

 

Shema_solskega_sadja

logo_kulturna_sola_transparent_copy

logo_etwinning
evropska-vas

simbioza