V  petek, 24. 3. 2023, smo se učenci POŠ Gotovlje, kot že vrsto let, pridružili občinski očiščevalni akciji »Očistimo okolje«.

Čeprav tako majhni, se dobro zavedamo pomena čistega okolja. In zato ne le na dan, ko poteka očiščevalna akcija, ampak vsak dan, če je to potrebno, poberemo smeti v okolici naše šole in igrišč za šolo. Predvsem pa je pomembno, da mi za sabo ne puščamo smeti.

Nadeli smo si vsak le eno gumijasto rokavico, ja, res, samo eno, saj so tudi rokavice odpadek, vzeli s sabo vrečko in se lotili pobiranja odpadkov.

Očistili smo okolico šole, vsa igrišča za šolo, ki jih uporabljamo, zeleni otoček ob šoli, kjer včasih posedimo na klopci, ko čakamo starše ter avtobusno postajališče, kjer čakamo avtobus. Potem smo vse, kar smo pobrali ločili in stresli v večje vreče; v rumene embalažo in v črne vse ostale odpadke. Vreče smo odnesli na ekološki otok, od koder jih bodo odpeljali na odlagališča.

Po končani akciji smo bili ponosni; ponosni nase in očiščeno okolico, pa tudi na to, da odpadkov ni bilo veliko, kar pomeni, da skrbno bdimo nad tem, da je naša okolica zares vedno čista.

Več fotografij si oglejte tukaj…