Tudi v letošnjem šolskem letu na POŠ Gotovlje deluje Lego krožek. Obiskujejo ga tisti učenci 1. in 2. razreda, ki jim je sestavljanje konstrukcij iz Lego gradnikov všeč.

Srečujejo se ob četrtkih, od 13. do 14.30. Pogovorijo se o tem, kaj bodo ta dan sestavljali; to storijo ob sliki, skici, fotografiji ali knjigi, si zastavijo nek problem ali izziv, ki ga morajo med sestavljanjem rešiti in pričnejo z delom. Včasih delajo po skupinah, včasih individualno, včasih v dvojicah. Po določenem času svoje izdelke predstavijo ostalim in jih odnesejo na razstavo, pospravijo preostale kocke v škatle in se dogovorijo še o tem, kaj bodo sestavljali naslednjič, da se lahko na sestavljanje pripravijo (poiščejo slike, fotografije, knjige, izdelke…), ki jim bodo pri sestavljanju v pomoč.

PRVO SREČANJE. Po uvodnem – spoznavnem delu so učenci tekmovali v sestavljanju najvišjega stolpa in sicer v dveh skupinah, dečki proti deklicam. Zmagali so dečki, a le za nekaj centimetrov in bilo jih je več kot deklic, torej lahko trdimo, da so bili enako uspešni.

Stolpa smo nato pustili sestavljena v telovadnici šole in so jih učenci 1. razreda prihodnji dan uporabili kot pripomoček pri uri matematike naslednji dan, ko so se učili, kaj je višje in kaj nižje. Potem so naredili »potres« in stolpa sta se podrla. Vse kocke so pridno pospravili.

Več fotografij si oglejte tukaj.