Aktualna obvestila

Delovna sobota – 18. 5. 2024

OBVESTILO

Skladno z letnim delovnim načrtom šole bomo izvedli v soboto, 18. 5. 2024, delovno soboto. Vsi učenci ( centralna šola in obe POŠ) bodo imeli na ta dan športni dan v Športnem parku Žalec.

Vsi učenci centralne šole  se zberejo ob 8. 20 uri na asfaltnem igrišču skupaj s svojim razrednikom.

Učenci POŠ Gotovlje se zberejo v šoli ob 8. 20 uri in gredo peš v spremstvu učiteljic v Žalec.

Zjutraj vozita oba šolska avtobusa po voznem redu za drugi avtobus ( torej prihod v šolo ob 8. 10 uri).

Učenci POŠ Ponikva pridejo v šolo do 8.20. Vozače bo po običajnem voznem redu pripeljal kombi. Ob 8.30 se bomo z avtobusom odpeljali v Žalec, kjer bodo aktivnosti potekale do 11.15, ko nas bo avtobus pripeljal nazaj na Ponikvo. Ob 11.40 bomo z dejavnostmi tega dne zaključili in učenci bodo lahko odšli domov. Vozače bo razvozil kombi.

Športne aktivnosti v Športnem parku se bodo pričele ob 8. 30 uri in končale ob 12. uri.  Ob 12. 10 uri odpeljeta oba avtobusa učence vozače centralne šole. Ostali učenci zaključijo z dnevom dejavnosti ob 12.30 uri.

Učenci vozači POŠ Gotovlje se lahko odpeljejo s šolskim avtobusom ob 12. 10 uri iz Žalca. Ostali učenci POŠ Gotovlje gredo po zaključenih športnih aktivnostih peš nazaj do POŠ Gotovlje.

Malico bodo imeli  vsi učenci v šoli, v nahrbtniku pa naj imajo bidon za vodo ali plastenko in morda kak priboljšek. Kosila ta dan ni.

Zadnji dogodki

Evropska vas – Hrvaška

V sredo, 8.5.2024 je v središču Celja potekala zaključna prireditev projekta Evropska vas. Naša šola se je predstavila s stojnico, ki so jo krasili izdelki naših učencev ter pevskim nastopom učenk Pike Krajnc, Kaje Dobravc in Evite Košir Basle, ki so zapele hrvaško pesem Hajde da ludujemo.
Iskrene čestitke ter hvala vsem za sodelovanje pri projektu.
 
 
Mentorici Saša Pikl in Tanja Ropas

Naj pesem pove v Preboldu

Naše učenke na Naj pesem pove v Preboldu

Mentorici Nina Janežič in Monika Kovačič sta na pesniški natečaj Naj pesem pove 2024, ki ga vsako leto organizira OŠ Prebold, poslali nekaj pesmi naših učenk. Vse pesmi so objavljene v priložnostni zbirki pesmi, nekaj naših učenk – Iza Faletič, Blažka Končina, Beant Kaur Suri in Izabela Zarja Kaluža – pa se je predstavilo s svojo pesmijo na zaključnem recitalu na OŠ Prebold v sredo, 25. 4. 2024. V zanimivi zaključni prireditvi se je mladim pesnikom in pesnicam pridružil znani slovenski raper Rok Terkaj – Trkaj in najboljšim podaril knjižno nagrado. Med nagrajenimi pesmimi je bila tudi pesem naše učenke Izabele Zarje Kaluža z naslovom Ljubezen, ki je bila nagrajena v kategoriji pesmi z najglobljim sporočilom. Vse so se domov vrnile polne vtisov in z zanosom po nadaljnjem pesniškem ustvarjanju.

Projekti

znak_bienala_PIKA5

ekosola2

zdrava

 

logo_kulturna_sola_transparent_copy

Globe

logo_etwinning
evropska-vas

simbioza