Aktualna obvestila

Uradne ure

Spoštovani.

Obveščamo vas, da bodo v času od ponedeljka, 8. 7. 2024 do srede 14. 8. 2024, uradne ure v tajništvu šole vsako sredo od 9. do 12. ure.

Skok v počitnice

Dragi učenci, spoštovani starši!

Še eno šolsko leto se je zaključilo. Naj vam današnji poletni sončni obrat (solsticij) prinese obilo čudovitih dopustniških dni in igrivih druženj s tistimi, ki jih imate najraje. Vidimo se zopet v ponedeljek, 2. septembra 2024.

Vaša  ravnateljica

 

 

 

Zadnji dogodki

English Playhouse

V torek, 28. 5. 2024, so učenci interesne dejavnosti English Playhouse najprej dopoldan ob zaključni podelitvi bralnih značk I. OŠ Žalec in nato še zvečer za širšo javnost, v Domu II. slovenskega tabora  uprizorili večjezično predstavo »Upaj si, bodi ti!«. Predstava je avtorsko delo mentorice, profesorice Urške Cehner. Pri prevodu nemških delov scenarija in nemške konverzacie je sodelovala profesorica Andreja Borišek, sceno pa je pripravila profesorica Neli Šuler z učenci predmeta Likovno snovanje.

Na mladih svet stoji, pravijo. Kakšen pa je ta svet? Svet in čas, v katerem živimo, je tako raznolik, moderen, tehnološki, tekmovalen, poseben … Kar hitro lahko skreneš s poti, po kateri hodiš srečno in zadovoljno. Včasih pozabiš, katere vrednote in želje poganjajo tvoje srce. Kaj je tisto, kar te usmeri nazaj na pravo pot? Ni vedno lahko, a junaki v predstavi to odkrijejo. Skozi predstavo smo se v mislih ustavili pri medsebojnih odnosih. Zmaga pozitivnih misli, poguma ter medsebojnega sodelovanja in smeha nas je ob vseh treh uprizoritvah napolnila s prijetnimi občutki ob koncu predstave ter s pozitivnimi pohvalami, navdušenjem in ponosom, kaj vse zmorejo učenci I. OŠ Žalec.

INTERDISCIPLINARNA EKSKURZIJA ŠESTOŠOLCEV na Goričko

INTERDISCIPLINARNA EKSKURZIJA ŠESTOŠOLCEV na Goričko (3. 6. 2024)

V ponedeljek, 3. junija 2024, smo so se s šestošolci odpravili raziskovat Goričko in tako spoznavali obpanonske pokrajine. Že na avtobusu je bilo zabavno. Člani geografskega krožka (Filip, Aleš, Arian in Taja) so z zabavnim kvizom preverili geografsko znanje šestošolcev. Učenci so aktivno sodelovali in dokazali, da je pridobljeno znanje trajno.

Goričko je gričevje, ki leži na skrajnem severovzhodu Slovenije. Najprej smo obiskali največji baročni grad v Sloveniji, grad Grad. Ogledali smo si različna grajska poslopja, zanimive muzejske zbirke, spoznali življenje naših prednikov, življenje graščakov ter zgodovino samega gradu, nato pa smo se zapeljali v Doživljajski park Vulkanija. Sprehodili smo se v notranjost vulkana, občutili tresenje tal, toploto tekoče magme, s pomočjo virtualnih očal, interaktivnih in 4D filmov pa spoznavali nastanek Zemlje, notranjo zgradbo Zemlje in tektonsko delovanje. Utrdili smo znanje o vrstah kamnin, spoznali geološko zgradbo Slovenije, si ogledali Geološki muzej in se z Oli vlakom popeljali do opuščenega kamnoloma bazaltnega tufa. Panoramska vožnja po Goričkem je bila odlična priložnost za spoznavanje njegovih naravnogeografskih in družbenogeografskih značilnosti. Goričko smo tako res doživeli z vsemi čutili. Iz gričevnatega sveta smo se odpeljali do Soboškega jezera v Murski Soboti. Sonce je posijalo in plaža jezera je predstavljala odlično lokacijo za sprostitev, druženje in preizkus motoričnih spretnosti v gibalnem parku. Pozno popoldan smo se vrnili domov polni novih znanj in zabavnih, nepozabnih doživetij. Učenje na prostem, terensko delo in izkustveno učenje nam omogočajo trajnejše znanje, razvoj kreativnosti in ustvarjalnosti, možnost aktivnega sodelovanja in krepitev socialnih stikov.

Tudi v prihodnje si želijo tovrstnih poučnih ekskurzij, so si enotni šestošolci.

Zapisala: Tina Seibert (učiteljica geografije in vodja interdisciplinarne ekskurzije)

Projekti

znak_bienala_PIKA5

ekosola2

zdrava

 

logo_kulturna_sola_transparent_copy

Globe

logo_etwinning
evropska-vas

simbioza