Aktualna obvestila

120 let Podružnične osnovne šole Gotovlje

» 100-let in dvajset jih šteje,

ta hram učenosti bogat.

V njem že nešteto otrok je naučilo se pisat in brat.«

24. 11. 2021 je naša šola praznovala 120 let. Otvoritev šole je bila davnega 24. novembra 1901, v slabem vremenu, deževju, divjanju viharjev in povodnji. Prvi nadučitelj Šumljak je ob otvoritvi izrekel besede, ki še kako veljajo tudi 120 let kasneje: »Z današnjim dnem je končana zgradba krasnega poslopja, katero je posvečeno v blagor šolske mladine. Mnogo truda je stalo, predno je zrasla ta palača. Marsikateri korak je bila storjen, toda ne zastonj. Svesti si besed: NI PRAZNIK, PREDRAGI NAM NAŠE ŽIVLJENJE, ŽIVLJENJE NAJ BODE TI DELAVEN DAN. DRUŽINA IN ŠOLA STA SESTRICI DVE, NOBENA SAMOTNO HODITI NE SME. DELUJMO V LJUBEZNI SKUPAJ, SAJ VELJA BLAGOR ENE STVARI – ZA OTROKE!« Na praznovanje njenega rojstnega dne smo se zavzeto pripravljali. Vse je bilo dogovorjeno, potekale so že prve aktivnosti, pridno smo vadili, urejali, zbirali gradiva… (vsega vam ne bomo izdali), pa so nam, žal, trenutne razmere preprečile, da bi vse tudi izpeljali kot smo si zamislili. Pa vendar, nekaj smo morali storiti, šola ni smela ostati brez praznovanja. Razmišljali smo, se odločili in ji pripravili presenečenje, TORTO!

V sončnem vremenu smo za 120-ti rojstni dan naši šoli zapeli, upihnili svečke na torti in se posladkali…Šoli pa smo obljubili, da bomo zanjo vsi še naprej vzorno skrbeli ter se izkazovali z znanjem in odličnostjo na vseh področjih.  Naj bo naša še mnogo let!

Pozdravi iz Španije

V okviru projekta Erazmus+, ki ga vodi Jasmina Vršnik se je skupaj z njo odpravilo pet naših učencev in učitelj Alex Wirth na obisk v Španijo. Pošiljajo nam nekaj utrinkov, ki jih delimo z vami.

Pošiljamo (trenutno) sončne pozdrave iz Španije. V soboto smo si ogledali obrat za pridelavo olivnega olja ter degustirali enega izmed najboljših na svetu, popoldne pa smo si ogledali čudovito mestece Baeza. Žal sta nam dež in babji pšen preprečila ogled sestrskega mesta Ubeda. Včeraj pa smo občudovali lepote Granade, še posebej nas je impresionirala Alhambra, kjer smo preživeli več ur.

Danes so nas toplo sprejeli v šoli, kjer učenci pravkar pri športu sodelujejo v igri.

Zadnji dogodki

Jesen v slikah

Naši prvošolci so bili na temo jeseni zelo ustvarjalni…

Avtorja likovnih del sta Salobir Zala 1.a in Jenšterle Jon 1. c

 

Projekti

znak_bienala_PIKA5

ekosola2

zdrava

 

Shema_solskega_sadja

logo_kulturna_sola_transparent_copy

logo_etwinning
evropska-vas

simbioza