Aktualna obvestila

POUK NA DALJAVO V TRETJEM TEDNU

Spoštovani starši,

kot ste verjetno že izvedeli iz uradnih medijev, Vlada RS podaljšuje izvajanje pouka na daljavo v slovenskih šolah. Nihče ne zna napovedati natančnega poteka in razpleta širjenja epidemije in vsi se dnevno soočamo s premagovanjem izzivov povezanih z izjemno nalezljivo boleznijo, ki jo povzroča virus COVID-19. Bolezen, ki je zaznamovala ves naš planet, je spremenila življenje slehernega izmed nas.

V prvih dveh tednih ste se po najboljših močeh trudili tudi starši. Posebna zahvala gre vsem vam in našim učencem za ves trud in prilagajanje, ki ste ju zmogli v teh težkih časih. Tudi vsak izmed zaposlenih na šoli je po svojih najboljših močeh opravljal svoje poslanstvo poučevanja na daljavo. Vsi smo se znašli v situaciji, ko moramo biti izjemno prilagodljivi in ustvarjalni.

Pričenjamo s tretjim tednom pouka na daljavo. Naše delo in poslanstvo je poučevanje učencev v razredu. Hitro in z veliko mero pedagoške odgovornosti smo se prilagodili in se še prilagajamo ter pričeli poučevati na daljavo. Zavedamo se, da taka oblika dela tudi za vas starše predstavlja nove izzive ter dodatne obremenitve in odgovornosti. Verjamem, da nam bo s skupnimi močmi, dialogom in prilagajanjem uspelo. Zaposleni na I. OŠ Žalec se trudimo po svojih najboljših močeh, da so gradiva vedno bolje pripravljena in da bodo učenci lahko v največji meri samostojno opravljali šolsko delo. Po dveh tednih poučevanja na daljavo smo opravili analizo prehojene poti. Z vaše strani, cenjeni starši, smo prejeli mnogo pohval, razumevajočih besed in tudi konstruktivnih kritik, za kar se vam zahvaljujem. Ob vsem trudu pa je včasih nam ali vam zagodla tudi tehnika. V tednu, ki se je pravkar pričel, smo na podlagi skromnih izkušenj preteklih dveh tednov poučevanja na daljavo ter priporočil Zavoda za šolstvo posodobili naše spletne učilnice za predmetno stopnjo. Gradivo v spletni učilnici je načrtovano na tedenski ravni, količino smo optimizirali in tako verjamemo, da boste delo lažje prilagajali vašemu dnevnemu ritmu življenja v družini. Tudi učiteljice razredne stopnje so prilagodile delo v tem tednu na podlagi izkušenj preteklih dveh tednov. Zavedamo se, da se bodo stiske zaradi socialne izoliranosti pričele še jasneje izražati in da so pred nami še kakšni izzivi. V prihodnje bomo naše delo še nadgrajevali.

Hvala vsem in vsakemu posebej za ves trud, ki ga vlagate v delo na daljavo. Iskrena hvala vam, starši, da stojite ob strani svojim otrokom in ob tem mnogi opravljate še delo v službah, ki nam vsem omogočajo, da država funkcionira izrednim razmeram primerno. Še naprej spodbujajte svoje otroke, da bodo opravljali šolsko delo in da vzpostavijo stik z učitelji, če česa ne razumejo ali če pri domačem delu potrebujejo pomoč in pošiljajo rezultate svojega dela v povratno informacijo učiteljem.

Vsem nam želim, da bi te izredne razmere čim hitreje minile in da se ponovno srečamo v šolskih klopeh.

Ostanite doma in ostanite zdravi.

Tatjana Žgank Meža,

ravnateljica

Ustvarjalnost v času…

Kako ustvarjalni znajo biti otroci, tudi v času, ko ni vse tako kot bi moralo biti je pokazala naša učenka Pia Potočnik s svojo sliko, ki jo je izdelala med delom na domu. Včasih slika pove več kot besede…

Pia Potočnik 9.a

Stran 1 od 1312345...10...Zadnja »
Zadnji dogodki

9. slovenska glasbena olimpijada

V nedeljo, 8. 3. 2020, je na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani potekala 9. slovenska glasbena olimpijada. Tekmovanje je obsegalo tri sklope: pisni del s poslušanjem glasbenih del, glasbeno teorijo in glasbenim znanjem, a-vista izvajanje melodične in ritmične vaje in pevski nastop ter izvedbo avtorske skladbe. Na državnem tekmovanju sta sodelovala tudi učenca naše šole in dosegla odlične rezultate; Enej Jezernik je prejel zlato priznanje, Nuša Bizjak pa srebrno priznanje.

Mentorica Tina Strahovnik

Evropska vas-Italija

Naša šola je vključena v projekt EVROPSKA VAS. Cilj in namen projekta je spodbujanje medkulturnega razumevanja, strpnosti, solidarnosti ter spoznavanje drugih narodov in držav v Evropski uniji ter hkrati povečevanje lastne kulture in identitete. Učenci na zanimiv ter privlačen način vsako leto spoznavajo eno izbrano državo. V letošnjem šolskem letu poglobljeno raziskujemo Italijo. Kot nadgradnjo projekta vključujemo vsako leto še teden evropske hrane s katerim učenci spoznavajo tipične jedi posameznih evropskih držav, ki so jih spoznali v okviru projekta. Letos bo teden evropske hrane potekal od ponedeljka 9. marca do petka 13.marca.

Stran 1 od 4012345...102030...Zadnja »
Projekti

znak_bienala_PIKA5

ekosola2

zdrava

 

Shema_solskega_sadja

logo_kulturna_sola_transparent_copy

logo_etwinning
evropska-vas

simbioza