TEKMOVANJE S PODROČJA GEOGRAFIJE 2023/2024

V mesecu novembru 2023 je na šoli potekalo tekmovanje s področja geografije. Tekmovalo je 29 učencev predmetne stopnje. 10 učencev prejme BRONASTA PRIZNANJA. To so: Aleš Guček 6.b, Izabela Zarja Kaluža 6.c, Lara Lhotse Videc 6.d, Jaka Biškup 7.a, Neja Zupanc 7.b, Neža Strahovnik 7.c, iz 8.b so prejemniki bronastih priznanj Gloria Kladnik, Neža Šuster in Arne Stropnik Fotivec ter učenka Eva Posl iz 8.c razreda.

Najuspešnejša med vsemi je bila šestošolka Izabela Zarja Kaluža in se je edina iz žalske občine uvrstila na državno tekmovanje, ki je potekalo 6. aprila 2024 v Škofji Loki. V kategoriji šestošolcev in sedmošolcev se je pomerilo le 49 najboljših učencev iz cele Slovenije. Izabela Zarja je izkazala odlično znanje splošne geografije, poznavanje razpisane tematike in iznajdljivost na terenskem delu tekmovanja. Za svoj uspeh je prejela SREBRNO PRIZNANJE.

 

Pohvala vsem tekmovalcem za nadgradnjo znanja geografije, čestitke vsem prejemnikom priznanj, še posebej pa iskrene čestitke Izabeli Zarji za uspeh na državnem tekmovanju.

Mentorica Tina Seibert