V sredo, 7. 2. 2024, dan pred slovenskim kulturnim praznikom, smo imeli na šoli celostni kulturni dan. Pričeli smo ga s šolsko proslavo, katere se je udeležila tudi gospa ravnateljica, Andreja Špajzer in nam namenila nekaj besed. Za kulturni program so poskrbeli učenci dramskega krožka z mentoricama, učiteljicama Urško Jeršič in Tanjo Vasle, ki sta zaradi bolezni nekaterih nastopajočih celo odigrali njihove vloge.

V drugem delu prireditve je mentorica ŠKD, gospa Urška Jeršič s pomočjo gospe ravnateljice v šolsko kulturno društvo sprejela prvošolčke, ki so v dar dobili zanimivo knjigo. Šolski priznanji za sodelovanje na kulturnem področju sta prejeli učenki Zoja Strahovnik in Klara Kos, nagrado pa Brina Dražnik. V želji, da še naprej širijo kulturni duh na šoli in v kraju, smo jim čestitali in namenili lep aplavz.

Po skupni šolski prireditvi smo nadaljevali s kulturnim dnevom po oddelčnih skupnostih. Spomnili smo se življenja in dela našega največjega slovenskega pesnika in ustvarjali na različnih kulturnih področjih, pesniškem, dramskem, likovnem, glasbenem,…

Dan je v ustvarjalnem kulturnem dogajanju zelo hitro minil, mi pa smo na duhovnem področju spet malce bogatejši.