Spoštovani učenke, učenci in cenjeni starši!

Mesec september naznanja, da se počasi poslavlja poletje in se bliža jesen. Pozdravile so nas dežne kaplje. Po naši dolini obiranje hmelja naznanja konec počitnic, učenci pa se vračajo v šolske klopi. Letošnji prvi september se mi zdi še bolj poseben kot navadno. Po dolgem vročem poletju nam prinaša nov in obenem star način življenja, ki smo ga poznali pred uvajanjem COVID ukrepov.

Naj bo novo šolsko leto za vse polno lepih misli, ustvarjalnih dni, dobrih rezultatov in nepozabnih šolskih dogodivščin.

In tako, dragi učenci in učenke,  se bomo vsi, skupaj z odličnim  šolskim kolektivom, v tem šolskem letu potrudili, da se naučimo čim več drug od drugega.  Verjamem, da boste v šolo prihajali z veseljem, z zaupanjem v svoje sposobnosti ter z dobro mero strpnosti in spoštljivosti  do drugih.

Želim si, da vas vsak dan na pragu šole letos pozdravi radovednost naših učencev, da vas vsak nov dan poškropi z nasmehom ter vas s tem popelje v lepši vsakdan. Naj bo tudi to šolsko leto zapisano v srca za celo življenje z lepimi in nepozabnimi spomini.

Z veliko mero potrpežljivosti, z našimi konstruktivnimi pogovori in medsebojnim sodelovanjem bomo uspešno krmarili na valovih novega šolskega leta.

Dragi starši! Imamo skupen cilj.  Varen, zdrav in optimalen razvoj otrok. Naučiti jih znanj in jim dati izkušnje, ki bi jim ne samo pomagale preživeti, ampak izkušnje, ki  bi jim v prihodnosti omogočile  možnosti izbire načina življenja, ki jih bo osrečeval. Veselim se konstruktivnega sodelovanja z vami.

Ponosna sem, da sem že takoj na začetku, to je 6. 9. 2022, imela čast, da skupaj z ustanoviteljico – Občino Žalec, otvoriti novo pridobitev naše šole.  Ustanoviteljica je kot vedno poskrbela, da bodo naši otroci imeli dovolj prostora za izvajanje pouka, naši učitelji pa dobre pogoje za delo. Dobili smo 4 nove učilnice, ki so svetle, prostorne in čudovito opremljene. Kar same po sebi vabijo, da si v njih učenci naberejo mnogo znanja.

Uspešen začetek novega šolskega leta vam želim.

Andreja Špajzer, prof., ravnateljica

Verjemi, da zmoreš in si že na pol poti do cilja. (Theodore Roosevelt)