Aktualna obvestila

Obvestilo

Spoštovani.

V ponedeljek, 1.6.2020 se bodo učencem prve triade in devetošolcem v šoli pridružili še učenci 4. in 5. razredov. Vzgojno izobraževalni proces na šoli bo potekal skladno s priporočili ter okrožnicami MIZŠ. Za učence I. triade bo potekal obvezni in razširjen program enako kot v zadnjih dveh tednih. Prihod in odhod učencev v in iz šole ostaja organiziran enako kot do sedaj.

Učenci 4. in 5. razredov vstopajo v šolo pri vhodu s Šilihove ulice skupaj z učenci 2. razredov od 7.30 do 8.15.  Učenci naj v šolo prihajajo športno oblečeni in obuti, saj se ne bodo preobuvali v garderobi. S sabo prinesejo vse šolske potrebščine in jih skupaj s šolsko torbo puščajo v razredu. Učenci naj s sabo prinašajo plastenko z vodo. Zaradi prilagojenega urnika, skladno s priporočili Zavoda za šolstvo RS, NIJZ in MIZŠ do konca šolskega leta ne bo več izbirnih predmetov in drugih dejavnosti. Malico imajo učenci v razredu. Četrtošolci bodo imeli kosilo ob 12.40 petošolci ob 13.00.

Prijavljeni učenci, ki ne bodo obiskovali OPB naj o tem pisno obvestijo razrednika. Odhodi iz OPB so ob naslednjih urah ( 13.00, 13.30, 14.00, 14.30, 15.00, 15.30, 16.00, 16.30).

Vhodi v šolo bodo odprti med 7.30 in 8.20 uro.  Za učence, ki so vključeni v jutranje varstvo je prihod v šolo nespremenjen. Učenci 6.,7.,8. in 9.razredov vstopajo v šolo pri istem vhodu kot devetošolci (vhod pri učilnici TIT). Učence na vhodu sprejmejo dežurni učitelji.

VSTOPNE TOČKE

Tatjana Žgank Meža, ravnateljica

Obvestilo

Spoštovani starši!

Naše učenke in učenci 1. triade so se vrnili v šolske klopi. Učenci so se razveselili ponovnega srečanja v šolskih klopeh, četudi je bilo malo drugače, kot so bili vajeni do zdaj. Organizacija dela v šoli je prilagojena spremenjenim razmeram in zahtevnosti časa, v katerega smo ujeti. Potrudili smo se vzpostaviti varno in spodbudno učno okolje za vse udeležence vzgojno-izobraževalnega procesa.

Hvala Vam, spoštovani starši, za podporo svojim otrokom in učiteljem pri poučevanju na daljavo ter pri pripravah na ponovni vstop v šolo. Dobro ste pripravili otroke na spremenjene okoliščine, ki so jih pričakale v šoli, in tako močno olajšali povratek v šolo, za kar se vam iskreno zahvaljujem.

V tednih, ki so pred nami, bo prav gotovo prišlo še do kakšnih sprememb ter prilagoditev. Prepričana sem, da bomo skupaj zmogli in uspešno zaključili to šolsko leto. Učiteljice, ki poučujejo v prvi triadi v okviru rednega in razširjenega programa, se trudijo vzpostavljati ravnovesje med potrebami učencev, zahtevami preventivnih ukrepov v času epidemije ter drobnih malenkosti in izzivov povezanih z življenjem ter delom na šoli.

Bodimo si trden steber opore v dobrobit učencev še naprej.

S prijaznimi pozdravi

Tatjana Žgank Meža,ravnateljica

Stran 1 od 1712345...10...Zadnja »
Zadnji dogodki

Dan zdravja in ekodan od doma

Kljub zaprtju šole in izobraževanju učencev na daljavo smo na I. OŠ Žalec pripravili dan zdravja in eko dan, ki so ga učenci izvajali doma. Ob dejavnostih iz čuječnosti in izdelovanju izdelkov so si pripravljali tudi zdrave obroke in poustvarjali. Za začetek si lahko preberete pesem, ki jo je napisala Brina Kladnik iz 6. b-razreda.

Danes imamo ekodan,

da slabo energijo preženemo stran.

Za lepo okolje skrbimo

 in se čiščenja veselimo.

Skrbimo za naše telo,

zato odidemo na kolo.

Masaža nam v tem času pride prav,

saj šola na daljavo nam dela malo težav.

Ker po dolgem dnevu lačni smo,

si pripravimo nekaj za zdravo telo.

Utrujeni v posteljo lezemo

in sanjamo,

da se kmalu spet vidimo.

Več prispevkov naših učencev pa si lahko ogledate tukaj.

Utrinke eko dneva si oglejte tukaj.

Dan Zemlje v 2.B

Ob dnevu Zemlje pa je bil takole ustvarjalen doma Filip Dimitrijević. Vse močno pogreša in lepo pozdravlja.

Stran 1 od 4212345...102030...Zadnja »
Projekti

znak_bienala_PIKA5

ekosola2

zdrava

 

Shema_solskega_sadja

logo_kulturna_sola_transparent_copy

logo_etwinning
evropska-vas

simbioza