Aktualna obvestila

Dan števila PI

Na svetovni dan matematike 14. 3. 2024, je na šoli potekalo tekmovanje v recitiranju števila Pi, poznavanju poštevanke, sestavljanju Rubikove kocke in peke pit.

Zmagovalci so vsi, ki so se udeležili tekmovanja, saj so se vsi naučili nekaj novega. Nekateri so se preizkusili v recitiranju števila Pi, drugi v peki pit, v sestavljanju Rubikove kocke, četrtošolci in petošolci pa so se pomerili v znanju poštevanke.  Vsi učenci so bili za svojo delo nagrajeni, najboljši v posamezni kategoriji pa so prejeli lepe nagrade.

Najboljši pri recitiranju števila Pi, v svoji kategoriji so bili: Alina Jezernik Širca, 6. d, Jaka Biškop, 7. a, Tilen Sitar 8. d  in Simon Herman 9. d.

Zmagovalec letošnjega recitiranja je Jaka Biškup , ki je od recitiral 171 decimalk števila Pi.

Zmagovalno pito so spekle devetošolke Taja Urankar, Pina Polona Trobiš, Maja Kozovinc  in Ema Berlak.

V znanju poštevanke  sta najboljši :  Klara Rozman 5. g in Iva Novak 4. g.

Pri sestavljanju Rubikove kocke pa sta bila najboljša Bor Videc, 8.a in Jaka Biškup iz 7. a

Čestitke vsem.

Mentorice: Brigita Krulec, Anita Dušak

 

 

 

Srečanje folklornih skupin

Z otroško folklorno skupino smo v torek, 12.3.2024 nastopali na Območnem srečanju otroških folklornih skupin na Gomilskem. Otroci so na nastopu uživali. Mentorici Sabina Tauses in Daša Rak sta ponosni na svoje plesalce.

 

Zadnji dogodki

V petek, 22. marca 2024, so imeli učenci 8. razredov kulturni dan. Z avtobusom smo se najprej peljali do Vrbe na Gorenjskem, kjer smo si ogledali Prešernovo rojstno hišo, vaško lipo ter cerkev sv. Marka. Kustosinja nas je v Prešernovi rojstni hiši na hudomušen in zanimiv način popeljala skozi pesnikovo življenje in predstavila stare predmete v hiši.

Po končanem ogledu smo pot nadaljevali proti Ljubljani, kjer smo se v Cankarjevem domu udeležili koncerta Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, ki nas je popeljal na glasbeno popotovanje večnih mojstrovin klasične glasbe.

Seveda ne smemo pozabiti omeniti, da smo v Ljubljani srečali tudi nekdanjega predsednika Republike Slovenije, gospoda Boruta Pahorja, ki nas je prijazno pozdravil, ogovoril, se z nami fotografiral in celo sam posnel »selfieja«.

Dan je bil resnično kulturno obarvan, tudi vreme nam je bilo naklonjeno. Vsi se strinjamo, da so kulturni dnevi izven šole čudovita izkušnja.

 

 

Vodja kulturnega dne

Urška Jaušovec Kolar, prof.

Projekti

znak_bienala_PIKA5

ekosola2

zdrava

 

logo_kulturna_sola_transparent_copy

Globe

logo_etwinning
evropska-vas

simbioza