Aktualna obvestila

Tekmovanje osnovnošolcev v znanju matematike

V četrtek, 21. 3. 2024 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju matematike  za Kenguru Vegova priznanja za učence od 1. do 7. razreda ter tekmovanje za Vegova priznanja za učence 8. in 9. razreda. Tekmovanja Kenguru se je udeležilo 237 učencev, priznanje pa je osvojilo 73 učenecv. Tekmovanja za Vegovo priznanje se je udeležilo 38 učencev, priznanja pa jih je osvojilo 7. I. OŠ Žalec je v četrtek, 4. aprila 2024 organizirala regijsko tekmovanje v znanju matematike v Savinjski regiji 3. Na šolo je prišlo kar 220 tekmovalcev in 37 mentorjev. Tekmovalce je pozdravila gospa ravnateljica in jim zaželela uspešno reševanje, pevski zbor in šolski bend pa sta v kratkem nastopu predstavila svoji pesmi. Na regijsko tekmovanje, ki je potekalo 4. aprila 2024, so se uvrstili 3 učenci iz 6. razreda, po 4 učenci iz 7. in 8. razreda ter 3 učenci iz 9. razreda. Bronasto Vegovo priznanje so osvojili: Aleš Guček, Hana Dedić, Taja Merkač iz 6. razreda, Jaka Biškup iz 7. razreda, Bor Videc, David Novak in Neža Šuster iz 8. razreda ter Filip Živanović in Tjaša Tomplak iz 9. razreda. Na državno tekmovanje, ki bo potekalo v soboto, 20. 4. 2024, so se uvrstili Bor Videc, David Novak in Filip Živanović. 

Vsem tekmovalcem in njihovim mentorjem iskrene čestitke. Vse dobro še naprej.

Prva pomoč

Včeraj, dne 18. 4. 2024, se je ekipa I. OŠ Žalec udeležila 18. lokalnega preverjanja znanja iz prve pomoči za učence osnovnih šol, ki je letos potekalo na OŠ Polzela. Izmed 6 sodelujočih ekip so naši učenci zasedli odlično 3. mesto. Ekipo so sestavljali: Žak Studnička iz 9.c ter Zala Zazijal, Maruša Preglav, Angelina Remše, Pia Vinarnik, Lina Koprivec in Neja Romih iz 9.d razreda. Vsem tekmovalcem iskrene čestitke.

 

Mentorica: Amadeja Šalamun

Zadnji dogodki

ZLATI IN SREBRNO DRŽAVNO CANKARJEVO PRIZNANJE ZA UČENKE NAŠE ŠOLE

ZLATI IN SREBRNO DRŽAVNO CANKARJEVO PRIZNANJE ZA UČENKE NAŠE ŠOLE

  1. marca 2024 je na OŠ Zreče potekalo državno tekmovanje s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje za učence 8. in 9. razredov. Udeležile so se ga tri naše učenke: osmošolka Iza Faletič ter devetošolki Ena Vučković ter Lana Banović.

Letos so učenci razmišljali o temi Nevidni svetovi na osnovi knjige Modri otok, ki jo je napisala slovenska pisateljica Irena Androjna. V razlagalnem besedilu so izrazili razumevanje knjige ob uporabi književnega znanja. Ob podanih iztočnicah so morali biti prepričljivi v osebnem odzivu na knjigo ter paziti na zgradbo besedila in jezikovno pravilnost. Izhodišče za pisanje je bilo avtoričino pismo, ki ga je napisala posebej za tekmovalce državnega tekmovanja.

Vse tri naše učenke so dosegle izjemne rezultate, in sicer je Ena Vučković osvojila srebrno Cankarjevo priznanje, Iza Faletič in Lana Banović pa sta prejemnici zlatega Cankarjevega priznanja.

 

Učenkam iskreno čestitamo!

Mentorica Nina Janežič

Projekti

znak_bienala_PIKA5

ekosola2

zdrava

 

logo_kulturna_sola_transparent_copy

Globe

logo_etwinning
evropska-vas

simbioza