Aktualna obvestila

ŠVN 4.r

Starše učencev 4. B in 4. C ter 4. R.  razreda POŠ Ponikva obveščamo, da so njihovi otroci že v Ptuju, kjer so si ogledali Ptujski grad, zdaj jih čaka še Dominkova domačija in potem nastanitev v CŠOD Štrk. Imajo se lepo in vse lepo pozdravljajo.

 

Vodstvo šole.

Odpust dolgov

Spoštovani starši!

Zavod Petka je na svoji spletni strani objavil spodnje obvestilo glede odpisa dolgov za šolsko prehrano. Podrobnejše informacije so vam na voljo v priponki.

OBVESTILO DOLŽNIKOM ŠOLSKE PREHRANE

V kolikor želite, da vam odpustimo dolgove za šolsko prehrano po Zakonu o odpustu dolgov, Ur. list RS 57/2015, vas pozivamo, da izpolnite spodnji obrazec in ga podpisanega vrnete v tajnišvo zavoda. Obrazce sprejemamo v času od 03. 08. 2015 do 31. 10. 2015.
Vašo vlogo bomo proučili in vas o odpustu obvestili.

Pripeti dokumenti:

Pojav uši

Spoštovani starši!

Čeprav smo komaj zajadrali v novo šolsko leto, smo na šoli že zasledili pojav ušivosti med učenci. Uši se prenašajo z direktnim dotikom glave na glavo, prenos je možen tudi preko oblačil, kap, šalov, posteljnine in pripomočkov za osebno higieno.

Če ste pri svojem otroku zasledili pojav ušivosti , so potrebni, poleg umivanja las s preparati za razuševanje, tudi drugi ukrepi: več…

Zakon o spremembi Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da s 1. 1. 2016 začne veljati Zakon o spremembi Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, ki v 26. členu navaja:

Subvencija kosila pripada tistim učencem, ki se redno šolajo, so prijavljeni na kosilo in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku znaša:

– do 18% neto povprečne mesečne plače v Republiki Sloveniji- subvencija pripada v višini cene kosila;

– nad 18% do 30% neto povprečne mesečne plače v Republiki Sloveniji- subvencija pripada v višini 70% cene kosila;

– nad 30% do 36% neto povprečne mesečne plače v Republiki Sloveniji- subvencija pripada v višini 40% cene kosila.

Šolska svetovalna služba

Zadnji dogodki

SIMBIOZA GIBA

Simbioza_Giba_logotip

Simbioza Giba je Slovenijo povezala med 21. in 27. septembrom. 450 lokacijam po vsej državi smo se pridružili tudi na I. OŠ Žalec. Trenutki, ki smo jih preživeli skupaj, nam bodo ostali v lepem spominu.

Gibanje je življenje

 in življenje je gibanje.

Projekti

znak_bienala_PIKA5

ekosola2

zdrava

Shema_solskega_sadja

logo_kulturna_sola_transparent_copy

logo_etwinning
evropska-vas

simbioza