Aktualna obvestila

Prvi šolski dan

Spoštovane učenke ter učenci, cenjeni starši

Po dolini so se že pričele spuščati prve jutranje jesenske meglice, čas brezskrbnih počitniških dni se počasi a nezadržno izteka.

Prvi šolski dan v novem šolskem letu je v petek, 1. septembra 2017.

Sprejem učencev od 1. do 9. razreda na centralni šoli bo ob 8. uri v telovadnici šole. Po uvodnih pozdravnih nagovorih ter skupnih navodilih ob pričetku novega šolskega leta bodo imeli prvošolci v predavalnici kratek kulturni program, učenci od 2. do 9. razreda pa bodo odšli skupaj z razredniki v njihove matične učilnice. Učenci na POŠ Ponikva ter POŠ Gotovlje od 2. do 5. razreda pričnejo z vzgojno-izobraževalnim procesom ob 8. uri.

Sprejem prvošolcev na POŠ Gotovlje bo od 9. uri, na POŠ Ponikva pa ob 10. uri.

Prvi šolski dan imajo učenci od 2. do 9. razreda s sabo beležko, pisala ter šolske copate.

Učence 1. razredov spremljajo starši. Učenci 1. razreda prvi šolski dan prinesejo šolsko torbo s šolskimi potrebščinami ter šolske copate.

Prvi šolski dan bo za učence organizirana malica, drugi šolski dan pa malica, kosilo in popoldanski dodatek (za učence od 1. do 5. razreda). Šolsko prehrano plačujejo starši s položnicami, ki jih bodo prejeli po pošti. Šolska avtobusa za obe relaciji s Ponikve odpeljeta zjutraj s prve postaje (Vodosteč) ob 7.25., tako da bodo učenci predvidoma prispeli na POŠ Gotovlje ob 7.40 in v Žalec ob 7.45. Vzgojno-izobraževalni proces se bo prvi šolski dan zaključil bo 12. uri, ko odpeljeta tudi oba šolska avtobusa. Za učence, ki so vključeni v OPB bo organizirano podaljšano bivanje tudi prvi šolski dan, poskrbeli bomo tudi za obrok hrane tistih, ki bodo ostali v PB. Starše učencev od 2. do 5. r., ki so prijavljeni v OPB prosimo, da svojim otrokom naročijo, da razrednikom sporočijo, ali prvi šolski dan ostanejo v podaljšanem bivanju ali ne. Učenci 1. r. bodo aktivnosti prvi šolski dan zaključili predvidoma ob 11.30. uri. V koliko starši 1. r. ta dan potrebujejo OPB, lahko otrok ostane v podaljšanem bivanju.

Prvi šolski dan bodo razredniki učence od 2. do 9. razreda ter starše in učence 1. razredov seznanili z vzgojnim načrtom šole, hišnim redom ter pravili šolskega reda. Učenci bodo prvi šolski dan prejeli tudi publikacijo šole.

Za starše učencev 4. razredov, ki odidejo v šolo v naravi, bo roditeljski sestanek v četrtek, 31. 8. 2017, ob 17. uri v predavalnici šole.

Prijazno in doživeto preživljanje zadnjih počitniških dni vam želi

Tatjana Žgank Meža, ravnateljica

 

 

Učbeniki, delovni zvezki…2017/2018

Spoštovani starši!

Naša osnovna šola bo za vse učence, ki bodo v šolskem letu 2017/2018 obiskovali pouk na I. OŠ Žalec, poskrbela za v prilogi naštete učbenike, ki jih učenci prejmejo na šoli. Učbenike bo šola učencem izposodila, starši pa tudi v tem šolskem letu za izposojo ne plačajo izposojevalnine, ker le-to od 1. do 9. razreda pokrije Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Ko učenec preda učbeniški komplet za preteklo šolsko leto in prevzame komplet učbenikov za naslednje šolsko leto, se podpiše na seznam učencev, ki so si izposodili učbeniški komplet v šoli. Starši poskrbite, da bodo vsi šolski učbeniki oviti. Delovne zvezke starši naročijo, plačajo in tudi prevzamejo v knjigarni ali založbi, ki jo sami izberejo.

Ob izteku šolskega leta morajo učenci učbenike vrniti šoli. Če bo učbenik poškodovan, uničen ali ga ne boste vrnili, boste morali ob koncu šolskega leta zanj, v skladu s petim členom Pravilnika o učbeniških skladih, plačati odškodnino.

Metoda Blagotinšek Turk, skrbnica učbeniškega sklada

  Tatjana Žgank Meža, ravnateljica

Seznam delovnih zvezkov in šolskih potrebščin 2017/2018

 

 

Stran 1 od 1312345...10...Zadnja »
Zadnji dogodki

Uspehi mladega break dancerja

Naš učenec Anže Sadnik iz 7. b-razreda je član break dance ekipe Generic Crew. Prejšnji vikend se je ekipa udeležila evropskega prvenstva na Poljskem. Anže je s svojo ekipo dosegel izjemen uspeh, saj so postali evropski podprvaki v break dancu in osvojili 2. mesto.

Vsem fantom iskreno čestitamo za uspeh.

Hrana ni za tjavendan

 

I.OŠ Žalec je v sklopu programa Ekošola v projektu Hrana ni za tjavendan 2017 osvojila 2. mesto med slovenskimi šolami. Priznanje smo osvojili, ker smo v šolskem letu 2016/17 na I. OŠ Žalec izvedli veliko aktivnosti s ciljem, da bi zmanjšali količino zavržene hrane pri šolski malici in kosilu. Med šolskim letom smo tako merili količine zavržene hrane, ozaveščali učence, da hrana ne sme biti odpadek, v šolski jedilnici smo uredili kotiček, kjer se zbirajo ostanki od šolske malice, pri kosilu pa imajo učenci možnost solatnega izbora. Izvedli smo tudi Dan brez zavržene hrane v mesecu oktobru 2016 in s tem obeležili svetovni dan hrane. Prejeli pa smo tudi dve priznanji na nagradnem natečaju Reciklirana kuharija 2017, kjer smo razmišljali o tem, kako lahko porabimo ostanke hrane in preizkušali pripraviti nove jedi iz ostankov hrane. Tako smo v kategoriji TRETJA TRIADA OŠ IN SREDNJA ŠOLA osvojili 2. mesto z inovativnim receptom Mini jabolčni zavitki s skuto. Recept je pod mentorstvom Anite Dušak na inovativen način, v obliki stripa, predstavila učenka 8. razreda Eva Justin.

V kategoriji VRTEC IN PRVA TRIADA OŠ pa so učenci 1., 2. in 3. razreda s podružnične šole Gotovlje prav tako dobili nagrado za 3. mesto za inovativni recept Namaz iz postrvi. Mentorica učencem je bila Daša Rak.

Podelitev priznanj je bila 8. 6. 2017 na gradu Jable v Mengšu, katere so se udeležili predstavniki nagrajenih učencev ter obe mentorici nagrajencev, ravnateljica Tatjana Žgank Meža in mentorica Ekošole Darja Balant.

Stran 1 od 1912345...10...Zadnja »
Projekti

znak_bienala_PIKA5

ekosola2

zdrava

Shema_solskega_sadja

logo_kulturna_sola_transparent_copy

logo_etwinning
evropska-vas

simbioza