Aktualna obvestila

Tematski roditeljski sestanek

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da planirani tematski roditeljski sestanek (15. 9. 2020)  z naslovom Vzgoja otroka in mladostnika v današnjem času zaradi trenutnih razmer in priporočil pristojnih služb do nadaljnjega žal odpade.

Vam pa ob tej priliki posredujemo vabilo na spletni izobraževalni seminar »Varno na internetu s Safe.si«, namenjeno staršem od 7. razreda dalje. Več informacij si preberite v vabilu.

Dogodek je brezplačen, zaradi lažje organizacije spletnega predavanja pa se je treba na dogodek prijaviti.

Maja Potočnik, šolska svetovalna služba

Prvi šolski dan…

 

Šolski zvonec bo danes 1.septembra za učence simbolično oznanil začetek novega šolskega leta – obdobje, ko se pridobivajo nova znanja in izkušnje, ki jih bodo pripravila za vse pričakovane in nepričakovane izzive njihovih mladih življenj. Naslednjih deset mesecev bodo preživeli s starimi in novimi prijatelji v usvajanju novih znanj, raziskovanju, smehu in veselju…Naloga vseh nas pa je, da je to obdobje srečno in lepo…najpomembnejšo vlogo pri tem imajo seveda starši in učitelji…

Naše vsakdanje predano delo, entuzijazem in strokovnost pa predstavljajo  dolgoročno naložbo njihove in naše boljše prihodnosti…..

Tatjana Žgank Meža, ravnateljica

Zadnji dogodki

Prvi šolski dan….

 

Danes je bil dan, ki so ga učenci nestrpno pričakovali…pričelo se je novo šolsko leto. Počitnice so bile prijetne pa vendar se je lepo vrniti med šolske klopi, se zopet družiti s svojimi prijatelji, deliti dobro in slabo. Ravnateljica Tatjana Žgank Meža in župan Občine Žalec Janko Kos sta pozdravila in nagovorila učence ter jim zaželela veliko dobrih poti in odločitev v novem šolskem letu…Za naše najmlajše prvošolčke pa je bil danes poseben dan…prvič so vstopili v hram učenosti v katerem si bodo v devetih letih pridobili čim več novih znanj, izkušenj in modrosti za nadaljnjo življenjsko pot….Srečno vsem…

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji…

Predaja ključa…

Predaja ključa je na naši šoli tradicionalna prireditev ob koncu šolskega leta. Poteka tako, da učenci devetega razreda predajo ključ, ki so ga prejšnje leto osvojili, svojim naslednikom, učencem enega izmed oddelkov osmega razreda. Seveda je odločitev, kateri razred je najprimernejši in si zasluži čast, da si lasti simbol najpomembnejšega položaja na šoli, težka, zaradi česar morajo vsi osmošolci prestati vrsto izzivov. Več fotografij si oglejte v galeriji.

Ključ so letos osvojili učenci 8. a razreda. Čestitke.

Projekti

znak_bienala_PIKA5

ekosola2

zdrava

 

Shema_solskega_sadja

logo_kulturna_sola_transparent_copy

logo_etwinning
evropska-vas

simbioza