V sredo, 22. 4. 2020, so učenci podružnične šole Gotovlje izvedli kulturni dan na daljavo in ob enem smo obeležili še 50. svetovni dan Zemlje.

Razredničarke so učencem pripravile zanimive lutkovne in gledališke predstave, ki so si jih učenci ogledali kar iz domačega naslonjača. Za poustvarjanje so izdelovali različne vrste lutk, namizna gledališča in cenike za Pekarno Miš – maš. Četrtošolci so se lahko vživeli v vlogo športnih trenerjev in sestavili trening vzdržljivosti za junaka iz zgodbe. Petošolci so obnovili gledališki bonton, spoznavali so gledališke poklice, se preizkušali kot imitatorji in še kaj …

Učiteljice podaljšanega bivanja smo učencem pripravile številne dejavnosti ob svetovnem dnevu Zemlje. Tako so učenci lahko uživali ob izvajanju joge ali meditacije in s pozitivnimi mislimi podprli našo Zemljo.

 

Izvedli so tudi očiščevalno akcijo v okolici svojega doma.

Sejali in sadili so nove rastlinice in drevesa in tudi tako doprinesli k bolj zeleni Zemlji.

Brali so zgodbico o Leteči hišici in izdelovali knjižna kazala. Ustvarjali so iz odpadnega materiala. Reševali eko kviz, plesali, peli in še kaj bi se našlo. Imeli so res širok nabor dejavnosti in kar veliko otrok je izvedlo skoraj vse, nekateri pa le tiste, ki so jih najbolj pritegnile. Pomembno pa je to, da so se pri tem zabavali, se sprostili in tudi kaj novega naučili.